Starten als zelfstandige loopbaancoach - Bureau Dapper
Adviesbureau voor werk en mens
Coaching, loopbaanorientatie, loopbaan, coach, nieuwe baan, loopbaanbegeleiding, loopbaantest, onderzoek, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, ontwikkelen, ontwikkeling, werkplezier, passie
16138
post-template-default,single,single-post,postid-16138,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

26 sep Starten als zelfstandige loopbaancoach

Toen mijn werk niet (meer) mijn passie was

“Opnieuw ruimte voor mijn ambitie?”

Lang werkte ik in loondienst als HR adviseur. Lang was dat ook leuk genoeg. Ik had een jong gezin, dus thuis genoeg aan mijn hoofd. Een stabiele werkomgeving vond ik belangrijk. Toch vroeg ik me wel eens af of ik ooit weer ambitie zou krijgen voor mijn eigen loopbaan. Of ik die drive weer terug zou vinden. Toen mijn kind naar de basisschool ging ontstond er ruimte voor mijzelf en mijn ideeën.

“Vonk”

Ondertussen werd mijn baas kritischer. Zie ik nog een vonk in haar ogen? Is ze nog wel aangehaakt? Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik mezelf die vragen in die periode ook wel eens stelde. Toen de afdeling HR van het bedrijf waar ik werkte moest inkrimpen, bleek ik ‘overbodig’ te zijn. Ondanks dat ik schrok, was ik niet erg verbaasd. Ik begreep dat ik niet onmisbaar was.

“Toegevoegde waarde”

De gelatenheid over mijn onzekere toekomst maakte plaats voor onrust. Waar ben ik goed in? Wat wil ik nou eigenlijk? Wat is mijn toegevoegde waarde? Ik wil weer de beste zijn, gewild en geliefd. Ik wil met passie aan het werk zijn. Het antwoord op deze vragen kwam niet vanzelf, ik moest mezelf herontdekken.

Langzaam werd het duidelijk; het HR vak is nog steeds wat ik wil en waar ik goed in ben. Ik wil me alleen focussen op ‘bouwen’ en niet meer op ‘afbreken’. Ik wil mensen helpen in hun loopbaan, ze sterker en enthousiaster maken.

“Zin om te leren”

De opleiding tot loopbaancoach was geweldig. Ik leerde het vak van coach en hoe ik mensen verder help in het ontdekken van hun passie. Sindsdien ben ik degene die ’s avonds nog aan het werk is, energie genoeg heeft en alles regelt om mijn passie tot uiting te laten komen!

Ik ben met heel veel plezier loopbaancoach naast mijn werk als HR adviseur geweest (ik kon uiteindelijk toch bij het bedrijf blijven werken). Ik heb veel medewerkers begeleid in hun zoektocht naar passie in hun werk. Sommigen vonden dat binnen het bedrijf en sommigen namen afscheid en sloegen een andere weg in.

“Mijn eigen route bepalen”

Toch werd het de hoogste tijd! Tijd om de ‘vonk’ weer echt over te laten slaan en enthousiast te worden van mijn vak. Ik wil eigen baas zijn, mijn eigen koers bepalen. Dingen doen die ik belangrijk en leuk vind. Daarom ben ik mijn eigen onderneming ‘ontwikkelcoach’ gestart. Omdat ik een succes wil maken van mijn eigen bedrijf en er mijn volledige aandacht en energie in wil stoppen ben ik gestopt als HR adviseur in loondienst en werk ik nu alleen nog als zelfstandige. Ik moet mij hierop focussen om er een succes van te maken. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn cliënten. Practice what you preach!

“Spreek je dromen en doelen uit!”

Op het moment dat ik de knoop had doorgehakt om als zelfstandige verder te gaan, ging alles rollen. De telefoon ging rinkelen en de informatieaanvragen kwamen binnen. Mijn eerste officiële cliënt was een feit en de volgende opdrachtgevers dienden zich ook snel aan.

Ondanks deze mooie start, voelde ik ook angst en onzekerheid. Gaat het wel goed? Komt er genoeg geld binnen? Kan ik er een succes van maken? Hoe doe ik dat een bedrijf starten? Ondanks deze vragen en spanning ben ik blij dat ik deze weg gekozen heb. Ik mag en kan nu elke dag doen wat ik leuk vind. Meer is het niet, maar minder zeker ook niet.

“Ook een steuntje in de rug?”

Ben jij ook op zoek naar ‘iets’ anders en weet je niet zo goed wat je wilt doen en hoe je dat kunt bereiken? Zoek je iemand die niet alleen weet hoe je al je vragen kunt beantwoorden, maar die zelf alle stappen heeft doorlopen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wie weet dat jij binnenkort ook het roer omgooit. www.ontwikkelcoach.nl

Deel dit bericht via de onderstaande kanalen.

1Reactie
  • Inge
    Geplaatst op 08:03h, 02 oktober Beantwoorden

    Mooi dat je je eigen verhaal deelt Andrea! Heel veel succes met jouw nieuwe koers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.